Un retailer online de fashion din Rusia vrea să se listeze la New York

Autor: Adrian Seceleanu Postat la 19 februarie 2013 20 afişări

KupiVIP, un retailer online de produse fashion din Rusia, cu venituri estimate la 160 de milioane de dolari în 2012, are în plan să obţină 125 de milioane de dolari prin listarea la bursa din New York, scrie Bloomberg.

KupiVIP, un retailer online de produse fashion din Rusia, cu venituri estimate la 160 de milioane de dolari în 2012, are în plan să obţină 125 de milioane de dolari prin listarea la bursa din New York, scrie Bloomberg. Compania vrea să utilizeze fondurile pentru a construi un nou depozit şi pentru a-şi extinde reţeaua de livrări, a declarat fondatorul şi directorul general al firmei Oskar Hartmann. Goldman Sachs şi Jefferies & Co. se numără printre companiile cu care KupiVIP lucrează la procedura de listare. KupiVIP, fondat în 2008, este un site care a ajutat diferite branduri să epuizeze stocurile excesive pentru diferite articole fashion prin scoaterea lor la vânzare la un preţ redus pentru o perioadă limitată. Spre exemplu, pe site-ul rusesc pot fi găsite rochii Valentino la 480 de dolari sau pantofi Adidas la 155 de dolari. KupiVIP are 10 milioane de utilizatori şi a mai atras în ultimii doi ani finanţări de la fonduri de investiţii precum Accel Partners, care a investit şi în Facebook, sau Mangrove Capital Partners, care a susţinut Skype. Piaţa de comerţ electronic din Rusia a atins anul trecut valoarea de 12 mld. dolari, iar vânzările online sunt aşteptate să avanseze cu 35% până în 2015.

Toate stirile sunt pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/un-retailer-online-de-fashion-din-rusia-vrea-sa-se-listeze-la-new-york-10575128
10575128
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.