CUTREMUR în retail: Unul dintre cele mai mari lanţuri de supermarketuri pune lacătul şi închide tot! Mii de magazine sunt ÎNCHISE peste noapte

Autor: Alex Ciutacu Postat la 18 februarie 2019 1292 afişări

CUTREMUR în retail: Unul dintre cele mai mari lanţuri de supermarketuri pune lacătul şi închide tot! Mii de magazine sunt ÎNCHISE peste noapte

Retailerul american Payless ShoeSource plănuieşte să închidă cele aproximativ 2.300 de magazine pe care le are când va depune cererea de intrare în faliment la sfârşitul lunii februarie, pentru a doua oară în doi ani, potrivit surselor citate de Reuters.

Această decizia transformă Payless într-una dintre cele mai mari victime ale lanţului de falimente care a lovit sectorul brick-and-mortar al retailului, în contextul în care trendurile de consum se reorientează spre mediul online.

Toys R Us şi The Bon-Ton Stores sunt printre retailerii care au pus lacătul pe uşi în ultimele 12 luni.

Payless a încercat fără succes să găsească un cumpărător. După ce nu a găsit nicio ofertă mulţumitoare, compania din Kansas a decis să lichideze businessul.

Încă există o şansă, deşi redusă, pentru Payless să iasă din faliment, potrivit sursei citate. Între timp, compania se pregăteşte să oprească activitatea săptămâna viitoare.

Payless a intrat pentru prima dată în faliment  în aprilie 2017, şi a ieşit după 18 luni, cu un împrumut de circa 400 milioane dolari, după ce a restructurat o datorie de 800 milioane dolari, potrivit informaţiilor publice. Un grup de creditori, printre care fondul de hedge Alden Global Capital, a preluat propriatariatul atunci.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
faliment,
intrare,
american,
inchidere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.