Un puşcaş marin american a descris viaţa din închisorile ruseşti: Sânge peste tot şi unii deţinuţi arată ca nişte zombie

Postat la 20 mai 2022 651 afişări

Un puşcaş marin american a descris viaţa din închisorile ruseşti: Sânge peste tot şi unii deţinuţi arată ca nişte zombie

Fostul puşcaş marin american Trevor Reed a descris experienţa sa într-o unitate de tratament psihiatric din Rusia într-un interviu difuzat vineri, detaliind condiţiile dezgustătoare în mijlocul unor deţinuţi cu boli mintale grave.

Reed, închis în Rusia în 2019, a fost eliberat la data de 28 aprilie în cadrul unui schimb de prizonieri care a avut loc pe fondul celor mai tensionate relaţii bilaterale din ultimele decenii din cauza războiului din Ucraina.

În extrase dintr-un interviu acordat CNN, Reed a declarat că a fost ţinut împreună cu alţi şapte prizonieri într-o celulă dintr-o unitate de tratament psihiatric, potrivit Reuters.

Ambasada Rusiei la Washington nu a făcut niciun comentariu imediat cu privire la declaraţiile lui Reed.

Majoritatea deţinuţilor se aflau acolo pentru infracţiuni violente, inclusiv crimă şi "doar indivizi cu adevărat tulburaţi", a spus el, recunoscând că se temea pentru viaţa sa.

"În interiorul acelei celule, ştiţi, nu era un loc bun", a spus Reed. "Era sânge pe toţi pereţii de acolo - unde deţinuţii s-au sinucis sau uciseseră alţi deţinuţi sau încercaseră să facă acest lucru"

"Toaleta era doar o gaură în podea. Şi există, ştiţi, rahat peste tot, pe podea, pe pereţi. Sunt şi oameni acolo care se plimbă şi care arată ca nişte zombi".

El a declarat pentru CNN că a crezut că a fost pus în această instituţie din cauza faptului că a continuat să facă apel la condamnarea sa.

Reed, în vârstă de 30 de ani, din Texas, a fost condamnat în 2019 pentru că a pus în pericol viaţa a doi ofiţeri de poliţie în timp ce se afla în stare de ebrietate în timpul unei vizite la Moscova. Guvernul american a numit acuzaţiile drept teatru politic.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
detinuti,
american,
viata

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.