Un pic de optimism pentru greci

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 09 februarie 2013 25 afişări

După doi ani de absenţă de pe piaţă, compania elenă OTE s-a întors cu succes, respectiv cu o emisiune de obligaţiuni pe cinci ani în valoare de 700 mil. euro.

Emisiunea s-a vândut în doar două zile, cu o dobândă de 8% şi cu o cerere totală de nu mai puţin de 1,9 mil. euro, demonstrând încrederea investitorilor în ideea că Grecia va rămâne în zona euro. Că e aşa o demonstrează şi randamentul obligaţiunilor de stat elene, care s-a redus la aproape 10%, faţă de 30% în primăvara trecută. OTE este prima companie din Grecia care emite obligaţiuni în euro din 2010 încoace.

Yannis Stournaras, ministrul de finanţe, estimează că economia va începe să-şi revină din octombrie, susţinută de un reviriment al turismului, dovedit până acum de afluxul de rezervări pentru sezonul cald, iar sondajele de opinie în rândul grecilor par să confirme percepţia de optimism, ţinând cont că premierul Antonis Samaras a urcat la un nivel de aprobare fără precedent, de 46%.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/un-pic-de-optimism-pentru-greci-10552709
10552709
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.