Un partid din Suedia a oferit fonduri insurgenţilor separatişti din estul Ucrainei

Autor: Mihai Draghici Postat la 11 martie 2015 94 afişări

Partidul Stângii din Suedia a transferat zeci de mii de euro insurgenţilor proruşi din estul Ucrainei, afirmă surse citate de presa suedeză, potrivit The Local.

Partidul Stângii, care nu este parte a coaliţiei guvernamentale, dar are 21 de locuri în Parlamentul suedez, este acuzat că a trimis fonduri mişcării Borotba, un grup ucrainean de extremă-stânga care are legături cu preşedintele rus, Vladimir Putin, şi cu separatiştii din estul Ucrainei.

Potrivit cotidianului suedez Aftonbladet, Partidul Stângii a transferat 219.000 de coroane suedeze (circa 24.000 de euro) într-un cont din Ucraina aparţinându-i unei apropiate a liderului Borotba, Victor Şapinov.

"Mie mi-a spus doar să iau banii şi să nu pun întrebări", a declarat femeia, fosta concubină a lui Şapinov.

Aftonbladet speculează că este posibil ca Partidul Stângii să fi fost indus în eroare că fondurile ar fi destinate asistenţei umanitare.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SUEDIA,
UCRAINA,
/actualitate/un-partid-din-suedia-a-oferit-fonduri-insurgentilor-separatisti-din-estul-ucrainei-13969161
13969161
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.