Un oraş din România investeşte peste 20 mil. euro în construcţia unei şcoli cu 50 de săli de clasă

Autor: Laurentiu Cotu Postat la 23 decembrie 2022 128 afişări

Un oraş din România investeşte peste 20 mil. euro în construcţia unei şcoli cu 50 de săli de clasă

Primăria Oradea va construi o nouă şcoală în zona străzii Tompa Mihály, care să dispună de 50 de săli de clasă şi să deservească 1.250 de elevi, investiţia fiind estimată la 99,6 mil. lei (20,2 mil. euro), fără TVA. Terenul pe care se va realiza proiectul are o suprafaţă de 15.632 mp, iar durata estimată de execuţie este de 24 de luni, potrivit unui comunicat de presă al primăriei Oradea.

’’Având în vedere deficitul din ce în ce mai mare de clase în învăţământul orădean, este evident că trebuie să găsim noi soluţii, pentru a nu ajunge ca elevii să înveţe în două schimburi. De altfel, suntem printre puţinele oraşe din ţară care nu are învăţământ în două schimburi’’, a declarat Florin Birta, primarul municipiului Oradea.

Finanţarea investiţiei se va realiza prin Programul Operaţional Regional 2021-2027 sau prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), cu contribuţia bugetului local. Noua şcoală va avea două corpuri de clădire cu destinaţia unitate de învăţământ şi un al treilea corp dedicat activităţilor sportive.

În al treilea corp al clădirii la demisol se va amenaja un bazin de înot, vestiare, duşuri, grupuri sanitare şi spaţii tehnice, iar la parter se vor găsi sala de sport, sala de forţă, vestiare, grupuri sanitare, duşuri, infirmerie, birou şi recepţie. În incinta şcolii se vor amplasa două terenuri de baschet, un teren de minifotbal şi unul de handbal şi se va amenaja un spaţiu verde.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
oradea,
primaria oradea,
investitie,
sali,
constructie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.