Un număr de 58 de companii din România printre care Dedeman, TeraPlast şi Don Pedro au pariat pe energia solară

Autor: Miruna Diaconu Postat la 19 august 2020 132 afişări

Un număr de 58 de companii din diverse ramuri ale economiei au pariat pentru pentru energia solară, printre acestea se numără şi Dedeman, retailer de materiale de construcţii si amenajări interioare, producătorul de materiale de construcţii TeraPlast, şi compania vâlceană Don Pedro, producător de hârtie tissue.

Un număr de 58 de companii din România printre care Dedeman, TeraPlast şi Don Pedro au pariat pe energia solară

♦ E.ON a dezvoltat pentru acestea 74 de proiecte de producere a energiei solare, iar odată finalizate, producţia totală de energie fotovoltaică va ajunge la 20.000 MWh pe an.

Un număr de 58 de companii din diverse ramuri ale economiei au pariat pentru  pentru energia solară, printre acestea se numără şi Dedeman, retailer de materiale de construcţii si amenajări interioare, producătorul de materiale de construcţii TeraPlast, şi compania vâlceană Don Pedro, producător de hârtie tissue.

E.ON a dezvoltat circa 74 de proiecte de producere a energiei solare pentru cele 58 de companii, dintre care 29 de proiecte au fost finalizate, iar restul de 45 fiind în diverse stadii de dezvoltare.

Circa 25.000 de panouri fotovoltaice pentru cele 58 de companii din România au fost montate. Companiile care au ales această sursă de energie sunt din diferite industrii ale economiei precum auto, chimie şi petrochimie, alimentară, centre de logistică, centre comerciale.

Puterea nominală totală a centralelor fotovoltaice predate la cheie de E.ON este de 6.734 kWp, iar producţia acestora este de 9.550 MWh pe an. „Împreună cu clienţii noştri, ne-am angajat să creăm o lume a energiei mai verde şi mai sustenabilă. Adoptarea soluţiilor noastre de generare fotovoltaică de către com­panii româneşti, lideri în sectoarele lor, arată că suntem pe drumul cel bun. Numai prin proiectele finalizate până acum vor fi reduse emisiile de dioxid de carbon cu peste 6 mii de tone pe an“, a declarat Cătălin Iordache, Director General al E.ON Energie România.

Pentru Dedeman, E.ON va finaliza 16 centrale fotovoltaice la magazinele retailerului care vor genera 3.750 MWh anual, sistemul de generare a energiei va asigura aproximativ 30% din consumul anual de energie electrică necesar desfăşurării activităţii magazinelor. Reducerea emisiilor de CO2 este estimată la 1.177 tone pe an.

Totodată, compania TeraPlast a pariat şi ea pe energia solară, astfel că E.ON a instalat recent un sistem de generare a energiei fotovoltaice care produce 2.420 MWh pe an. Teraplast îşi va asigura 11% din energia electrică necesară din surse regenerabile şi îşi va reduce emisiile de CO2 pe termen lung, până la 660 de tone pe an.

Pentru Don Pedro, producător de hârtie tissue cu capital privat românesc, a fost realizat un sistem de generare a energiei fotovoltaice care va produce un total de 767 MWh pe an, reprezentând 25-30% din necesarul total de energie al companiei.

Odată cu finalizarea celor 74 de proiecte pe energie regenerabilă pentru cele 58 de companii din România, producţia totală de energie fotovoltaică va ajunge la  20.000 MWh pe an, iar emisiile de CO2 vor fi reduse cu 8.800 tone pe an.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
energie,
companii,
energie solara,
e.on

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.