Un nou virus face ravagii. Nu există tratament şi nici vaccin. Ar putea avea consecinţe la fel de grave ca Ebola

Postat la 26 ianuarie 2016 493 afişări

Un nou virus face ravagii. Nu există tratament şi nici vaccin. Ar putea avea consecinţe la fel de grave ca Ebola

Virusul Zika, transmis de la ţânţari, a fost asociat cu daunele cerebrale la mii de copii în Brazilia şi este posibil să se împrăştie în toate ţările din America în afară de Canada şi Chile, avertizează Organizaţia Mondială a Sănătăţii, potrivit Reuters.

Încă nu a existat vreun caz în Statele Unite, deşi o femeie care s-a îmbolnăvit în Brazilia a născut un copil cu daune cerebrale în Hawaii. 

Ministrul Sănătăţii din Brazilia a spus în noiembrie că Zika a fost asociat cu o deformaţie a sugarilor, numită microcefalie, unde copiii se nasc cu creierul mai mic decât este normal. Brazilia a raportat aproape 4.000 de astfel de cazuri, de peste 30 de ori mai mult decât în orice alt an din 2010 încoace. 

Citiţi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/un-nou-virus-face-ravagii-nu-exista-tratament-si-nici-vaccin-ar-putea-avea-consecinte-la-fel-de-grave-ca-ebola-14995915
14995915
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.