Un nou record de vânzări în Londra: un apartament a fost vândut cu 237 milioane de euro

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 05 mai 2014 187 afişări

Un apartament din celebrul complex One Hyde Park a fost cumpărat pentru 140 de milioane de lire sterline, sau 237 milioane de euro. Apartamentul s-a vândut nemobilat şi reprezintă cea mai scumpă proprietate vândută vreodată la Londra.

Un nou record de vânzări în Londra: un apartament a fost vândut cu 237 milioane de euro

Recordul era deţinut până acum de Rinat Ahmetov, care a plătit în 2011 suma de 220 de milioane de euro pentru un penthouse în acelaşi complex din centrul Londrei, relatează CNBC.

În cadrul complexul de apartamente, dezvoltat de CPC Group şi Waterknights, s-au realizat până acum vânzări de peste două miliarde de euro, acesta fiind un exemplu al modului în care piaţa imobiliară din Anglia a crescut în ultimii cinci ani. Preţul mediu al unui apartament în Londra a crescut cu aproape 80% din 2009 şi până acum, iar analiştii consideră că această tendinţă va continua.

"Suntem într-un moment de expansiune a preţurilor, casele sunt mai scumpe decât au fost vreodată în istoria omenirii", a declarat Nick Candy, unul dintre dezvoltatorii One Hyde Park.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/un-nou-record-de-vanzari-in-londra-un-apartament-a-fost-vandut-cu-237-milioane-de-euro-12585219
12585219
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.