Un nou medicament oferă speranţă în lupta împotriva cancerului pancreatic metastatic

Autor: Andreea Tobias Postat la 25 februarie 2024 22 afişări

Un nou medicament oferă speranţă în lupta împotriva cancerului pancreatic metastatic

Un nou medicament numit Nal-IRI a fost aprobat pentru finanţare de către Agenţia Italiană pentru Medicamente (AIFA). Nal-IRI utilizează nanotehnologia pentru a-şi atinge ţinta şi a demonstrat o îmbunătăţire semnificativă a ratei de supravieţuire a pacienţilor cu cancer pancreatic metastatic.

Eficacitatea Nal-IRI a fost demonstrată în cadrul studiului de fază III Napoli-1. Studiul a arătat că Nal-IRI a crescut durata mediană de supravieţuire de la 4,2 la 6,1 luni, cu o reducere de 33% a riscului de deces, conform Il Messaggero.

Nal-IRI este un medicament destinat tratării bolilor rare. Este primul medicament aprobat pentru tratamentul de linia a doua a cancerului pancreatic metastatic.

Romano Danesi, profesor de farmacologie la Universitatea din Milano, a declarat că, din cauza slabei sale vascularizări, acest neoplasm este caracterizat de cantitatea limitată de medicament care poate ajunge la celulele tumorale.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cancer pancreatic,
medicament,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.