Un nou efect secundar neaşteptat al coronavirusului

Postat la 24 noiembrie 2021 940 afişări

Un nou efect secundar neaşteptat al coronavirusului

Trei pacienţi cu vârste cuprinse între 67 şi 84 de ani, monitorizaţi „din cauza unor dureri oncologice severe, refractare la tratamentul cu opioide, au observat o reducere sau chiar dispariţia durerii la scurt timp după infectare”. Un fenomen care este doar temporar: durerea a revenit treptat pe măsură ce s-au vindecat de Covid.

Autorii spun că sunt necesare mai multe studii pentru a confirma concluziile. Dar, dacă descoperirile lor ar fi confirmate, „ar putea deschide noi căi de cercetare şi terapie”.

Printre efectele secundare declanşate de infectarea cu SARS-Cov-2, medicii de la Spitalele Universitare din Geneva (HUG) au observat un fenomen pe care îl numesc „surprinzător”: „o scădere semnificativă, sau chiar dispariţia percepţiei durerii”, conform unui studiu publicat în revista ştiinţifică Pain.

Trei pacienţi cu vârste cuprinse între 67 şi 84 de ani, monitorizaţi „din cauza unor dureri oncologice severe, refractare la tratamentul cu opioide, au observat o reducere sau chiar dispariţia durerii la scurt timp după infectare”. Un fenomen care este doar temporar: durerea a revenit treptat pe măsură ce s-au vindecat de Covid.

Cititi mai multe pe www.alephnews.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
efect,
durere,
disparitie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.