Un nou cutremur politic se anunţă în Europa. „Toate moscheile vor fi închise iar Coranul va fi interzis”

Postat la 29 august 2016 542 afişări

Un nou cutremur politic se anunţă în Europa. „Toate moscheile vor fi închise iar Coranul va fi interzis”

Masura care  ar putea genera un scandal fără precedent în istoria modernă a Europei. Partidul Libertăţii din Olanda, formaţiune de extremă dreapta condusă de Geert Wilders şi aflată pe primul loc în sondaje, promite închiderea tuturor moscheilor din ţară şi interzicerea Coranului.

„Toate moscheile şi şcolile islamice vor fi închise, Coranul va fi interzis”, se arată în manifestul partidului olandez, care dă liniile directoare pentru programul electoral al formaţiunii, înainte de alegerile parlamentare din martie 2017, potrivit france24.com.

Partidul Libertăţii (PVV) susţine că va stopa „islamizarea” ţării cu o serie de măsuri care includ inchiderea graniţelor, închiderea centrelor care găzduiesc refugiaţi, interzicerea migranţilor din ţările islamice şi interzicerea hainelor cu specific islamic.

Pe fondul crizei migranţilor, în ultimele luni, sondajele de opinie din Olanda cotează PVV pe primul loc, peste coaliţia formată din Partidul Muncii şi Partidul Popular pentru Libertate şi Democraţie al premierului Mark Rutte.

Criza imigranţilor a polarizat Olanda, o naţiune de 17 milioane de locuitori, ceea ce a dus la dezbateri aprinse şi câteva atacuri asupra unor centre de refugiaţi.

Geert Wilders, considerat responsabil şi pentru poziţia Olandei prin care s-a împiedicat acceptarea României în spaţiul Schengen, este judecat în prezent pentru incitare la ură rasială. Acesta a promis şi că va depune eforturi pentru organizarea unui referendum cu privire la ieşirea Olandei din UE. Olandezul a fost prezent la Sinaia, în luna aprilie, la conferinţa “Europa noastră – Europa Naţiunilor”, alături de Marine Le Pen.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.