Un nou business românesc se extinde peste graniţe. Ce investiţie a presupus deschiderea noii reprezentanţe

Autor: Andra Stroe Postat la 29 aprilie 2022 1011 afişări

Un nou business românesc se extinde peste graniţe. Ce investiţie a presupus deschiderea noii reprezentanţe

IT Genetics, companie cu capital integral românesc şi unul dintre cei mai mari furnizori de soluţii hardware şi software pe piaţa DC/POS (colectare de date şi puncte de vânzare), îşi consolidează poziţia pe piaţa externă prin deschiderea celei de a treia reprezentanţe internaţionale, de această dată în Madrid, Spania.

Extinderea activităţii şi în vestul Europei reprezintă un pilon cheie din strategia de dezvoltare a companiei şi marchează 15 ani de activitate IT Genetics. „Am ales să ducem IT Genetics în Madrid, deoarece Spania este o ţară intens digitalizată, cu un puternic sector antreprenorial, care beneficiază de pe urma utilizării produselor şi soluţiilor noastre. Decizia este una strategică, care vine natural, în contextul în care echipa din România are deja un istoric de activitate cu clienţi din Spania. Prin această nouă deschidere, suntem mai aproape de partenerii noştri din vestul Europei şi ne putem extinde portofoliul de clienţi cu noi companii din regiune”, a declarat Liviu Sima, cofondator IT Genetics.

Compania a investit peste 300.000 de euro în reprezentaţa spaniolă, fondurile fiind alocate predominant pentru dezvoltarea platformei de e-commerce. Datorită deschiderii către digitalizare şi a maturităţii pieţei spaniole, reprezentanţii IT Genetics estimează atingerea unei cifre de afaceri de 2 milioane de euro în Spania, în următorii 3 ani.

În 2021, IT Genetics a atins pragul de 10 milioane de euro cifră de afaceri, având o creştere de 43% faţă de anul anterior. Aceste rezultate financiare au fost generate de extinderea portofoliului de produse dedicate proceselor industriale şi de dezvoltarea soluţiilor de automatizare cu ajutorul coboţilor.

Pentru anul 2022, IT Genetics îşi propune o creştere de 20%.

Fondată în 2007, compania IT Genetics este un furnizor de tehnologie specializat în soluţii IT profesionale, pentru companii din România, Ungaria, Bulgaria şi Spania

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
spania,
companie,
piata

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.