Un mic oraş din Ohio deţine secretul pentru victoria lui Trump

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 11 noiembrie 2016 2959 afişări

Un mic oraş din Ohio deţine secretul pentru victoria lui Trump

Mary Petrozzi lucrează la o florărie în Smithfield, un mic oraş din zona rurală a statului american Ohio. Este o regiune unde drumurile sunt pustii, puternic lovită de închiderea mai multor fabrici.

Petrozzi a sperat că Barack Obama va schimba lucrurile în comunitatea sa. Cu 8 ani şi 2 luni în urmă, candidatul democrat a făcut o scurtă oprire în Smithfield, promiţând 5 milioane de noi locuri de muncă, redeschiderea unităţilor de producere a oţelului şi investiţii masive în minele de cărbune.

În această comunitate unde clasa medie e majoritară - aşa-numiţii blue collars - Obama a câştigat votul lui Petrozzi. El a câştigat în cadrul alegerilor din 2008 Jefferson County la o diferenţă de doar 50 de voturi.

Cei de la Business Insider au întrebat-o însă pe Mary Petrozzi cum arată comunitatea ei astăzi: "Totul este rău", a răspuns ea. "Nu am văzut nicio schimbare în bine de când Obama a venit la putere."

Mesajul ei sună exact ca o reclamă a lui Donald Trump; ea şi-a dorit ca democratul care a ocupat Casa Albă timp de 8 ani să schimbe ţara în bine, să redeschidă fabrici şi să creeze locuri de muncă. Nu s-a întâmplat însă asta.

Ţinutul care l-a ales la limită pe Barack Obama acum 8 ani l-a ales marţi pe Trump cu peste 60% dintre voturi. Campania republicanului a fost perfect croită pentru oraşe muncitoreşti, aşa cum este Smithfield şi aşa cum sunt multe altele în state pe care Donald Trump le-a câştigat.

Succesul surprinzător al lui Trump în zona de Nord-Est, aşa-numita "centură de rugină", demonstrază că a existat un număr semnificativ de votanţi precum Mary Petrozzi, dispuşi să îi ofere lui Trump şansa de a schimba America.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.