Un meteorit a lovit Pământul! Care a fost cea mai afectată zonă, unde casele s-au zguduit ca la cutremur

Postat la 04 ianuarie 2022 3786 afişări

Un meteorit a lovit Pământul! Care a fost cea mai afectată zonă, unde casele s-au zguduit ca la cutremur

Explozia unui meteorit a cutremurat Pământul, cu forţa a 30 de tone de Trinitrotoluen (TNT), chiar în prima zi a noului an, iar casele s-au zguduite ca la cutremur, în Statele Unite.

Vibraţiile s-au simţit mai ales în Pittsburgh, Statele Unite, iar NASA estimează că evenimentul cosmic a degajat în atmosferă o cantitate de energie echivalentă detonării a 30 de tone de TNT

Rezidenţii din South Hills şi împrejurimi au raportat zgomote puternice neobişnuite, iar unii au simţit cum li se cutremură casele, la fel ca în cazul unui seism. Aparatul seismograf nu a înregistrat, însă, niciun cutremur, deci totul s-a petrecut din cauza meteoritului.

Conform site-ului Meteor Watch al NASA, o „estimare rezonabilă” a vitezei meteoritului ar fi în jur de 72.420 de kilometri pe oră, iar masa acestuia e calculată în jurul cifrei de 454 de kilograme.

În condiţii meteorologice optime, cu un cer senin, meteoritul ar fi fost vizibil în timpul zilei, au precizat reprezentanţii NASA, scrie Observatornews.ro.

Strălucirea sa a fost estimată drept fiind de 100 de ori mai puternică decât cea a Lunii pline. O staţie de infrasunet din apropiere a înregistrat unda de şoc propagată după explozia meteoritului în atmosferă.

Cititi mai multe pe www.gandul.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
meteorit,
cutremur,
estimare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.