Un membru al familiei preşedintelui cipriot a transferat 21 de milioane de euro în străinătate înainte de blocarea sistemului bancar

Autor: Ioana Nita Postat la 02 aprilie 2013 23 afişări

Ginerele preşedintelui cipriot Nicos Anastasiades a fost acuzat de opoziţie că a transferat 21 de milioane de euro în afara ţării cu doar câteva zile înainte ca Eurogroup să propună taxarea depozitelor bancare în cadrul programului de bailout oferit Ciprului. Preşedintele a negat însă acuzaţiile şi a solicitat investigarea situaţiei, scrie RT.

Un membru al familiei preşedintelui cipriot a transferat 21 de milioane de euro în străinătate înainte de blocarea sistemului bancar

Compania A.Loutsios & Sons, deţinută de John Loutsios, soţul uneia dintre fiicele lui Anastasiades, a transferat la Londra  banii depozitaţi la banca Laiki cu doar trei zile înainte de închiderea băncilor timp de două săptămâni, potrivit cotidianului local Haravgi care sprijină partidul comunist AKEL. Aceasta este cea mai mare formaţiune politică din opoziţie şi a doua după numărul de mandate în parlamentul de la Nicosia.

Publicaţia cipriotă susţine de asemenea că ministrul de finanţe Michalis Sarris a recunoscut public că guvernul ştia dinainte de intenţia liderilor din zona euro de a impune o taxă pe depozitele bancare peste 100.000 euro.

Purtătorul de cuvânt al partidului AKEL, Stavros Evagorou, a solicitat comisiei care investighează cazul să verifice informaţia privind retragerea banilor de către familia preşedintelui cipriot, precum şi celelalte transferuri de fonduri efectuate cu puţin timp înaintea deciziei Eurogroup.

Anastasiades a negat acuzaţiile, spunând că publi­caţia „încearcă să calomnieze companiile sau persoa­nele care au legături cu familia sa“. „Acuzaţiile nu sunt decât o încercare de a distrage atenţia cetăţenilor de la persoanele care au dus ţara în pragul falimentului“, a declarat preşedintele, adăugând că nimeni, nici măcar el nu va scăpa de investigaţiile care urmăresc identificarea responsabililor pentru criza care a afectat economia cipriotă.

Toate stirile sunt pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/un-membru-al-familiei-presedintelui-cipriot-a-transferat-21-de-milioane-de-euro-in-strainatate-inainte-de-blocarea-sistemului-bancar-10707793
10707793
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.