Un manual de limba română pentru clasa I, editat de Siveco, trebuie retras

Autor: Elvira Gheorghita Postat la 27 martie 2015 1180 afişări

Unul din cele şase manuale de Comunicare în Limba Română pentru clasa I, care a fost editat de Siveco şi editura Litera, trebuie retras, după ce Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a admis cererea unuia dintre participanţii la licitaţia pentru selectarea manualelor şcolare.

CAB a adimis, joi, sesizarea formulată în 30 ianuarie de asocierea Akademos Art SRL - Stand Agenţie Difuzare Carte SRL, participantă la licitaţia pentru editarea manualelor şcolare de anul trecut, şi a decis să modifice decizia Consiliului Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor (CNSC), care a fost atacată, "doar în ceea ce priveşte declararea ca admisibilă şi câştigătoare a ofertei Asocierii Grup Media Litera SRL - Grup Editorial Litera SRL - SC Siveco Romania SA". Hotărârea este definitivă.

Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice (MECS) informează că a luat act de minuta şedinţei de judecată de joi a Curţii de Apel Bucureşti, privind contestarea licitaţiei pentru manualele de limba română, care a avut şase oferte câştigătoare.

Reprezentanţii MECS precizează că prin decizia instanţei este anulată declararea ofertei Siveco - Litera câştigătoare, dar sunt menţinute câştigătoare celelalte cinci oferte selectate - asocierea SC Grupul Editorial Art SRL - SC Info Media Pro SRL, SC Intuitext SRL, EDP RA - Ascendia Design SRL şi CD Press SRL (cu două modele de manuale).

Manualele editate de asocierea Siveco - Litera reprezintă 6 la sută din exemplarele contractate pentru anul şcolar în curs, potrivit MECS, care precizează că este vorba de un manual din cele 44 editate pentru anul în curs.

Reprezentanţii ministerului mai precizează că vor fi dispuse toate măsurile legale care se impun după ce instituţia va primi comunicarea hotărârii motivate a instanţei de judecată.

"Menţionăm că rezultatele licitaţiei pentru achiziţia de manuale pentru clasele I şi a II-a au fost stabilite cu respectarea OUG 34/2006 privind atribuirea contractelor de achiziţie publică, a contractelor de concesiune de lucrări publice şi a contractelor de concesiune de servicii. Potrivit acestui act normativ, autoritatea contractantă îşi asumă deciziile stabilite de Consiliului Naţional de Soluţionare a

Contestaţiilor, în urma soluţionării contestaţiilor depuse de părţile implicate", se mai arată în comunicatul MECS.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
MANUAL,
SIVECO,
RETRAGERE
/actualitate/un-manual-de-limba-romana-pentru-clasa-i-editat-de-siveco-trebuie-retras-14069684
14069684
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.