Un fost bancher elvetian publica azi pe Wikileaks o serie de documente secrete

Autor: Anca Arsene-Barbulescu Postat la 17 ianuarie 2011 14 afişări

Rudolf Elmer, un fost bancher elvetian care a lucrat la banca Julius Baer, va da astazi site-ului WikiLeaks informatii despre aproximativ 2.000 de clienti de banci care au incercat sa scape de fisc.

Documentele contin detalii despre 2.000 de conturi offshore ale unor persoane sus-puse care se ascund in spatele confidentialitatii bancare, aparent pentru a scapa de fisc, a spus Rudolf Elmer pentru publicaţia Sonntag despre informatiile continute de doua CD-uri pe care are in plan sa le inmaneze astazi site-ului WikiLeaks fondat de Julian Assange.

De altfel, Elmer va da socoteala in fata justitiei din aceasta saptamana, cand incepe la Zurich procesul impotriva lui, pentru o serie de acuzatii ca a incalcat politicile de confidentialitate bancara dupa ce a transmis WikiLeaks in 2007 nume de clienti.

ntre cele 2.000 de persoane figureaza 40 de politicieni si miliardari din SUA, Elvetia, Germania si Marea Britanie, dar si oameni de afaceri sau artisti cunoscuti, iar informatiile secrete despre acestia provin de la cel putin trei institutii financiare, datand inca din 1990. Lista nu va fi insa publicata de WikiLeaks decat dupa ce datele vor fi verificate si se va confirma ca este vorba despre evaziune fiscala.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
international,
Wikileaks,
secrete,
Julius Baer
/actualitate/un-fost-bancher-elvetian-publica-azi-pe-wikileaks-o-serie-de-documente-secrete-7896688
7896688
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.