Un fost "bancher al anului" elveţian a fost condamnat într-un proces de fraudă

Autor: Dorin Oancea Postat la 13 aprilie 2022 33 afişări

Judecătorii elveţieni l-au găsit miercuri vinovat de fraudă pe fostul director general al Raiffeisen Elveţia, Pierin Vincenz, condamnându-l la aproape patru ani de închisoare, la finalul unui proces concentrat pe facturile sale uriaşe la cluburile de striptease şi pe utilizarea fondurilor companiei.

Un fost "bancher al anului" elveţian a fost condamnat într-un proces de fraudă

Reuters relatează că procesul de criminalitate corporatistă a fost unul dintre cele mai mediatizate din Elveţia din ultimele decenii. Tribunalul districtual din Zurich l-a condamnat pe Vincenz, fost "bancher al anului" elveţian, acuzat că a câştigat milioane de euro prin afaceri ilicite în perioada în care a fost director general al băncii.

Vincenz, care a fost achitat de mai multe capete de acuzare, a fost, de asemenea, amendat cu 840.000 de franci elveţieni (900.600 de dolari), tribunalul considerându-l vinovat de utilizarea fondurilor de afaceri în scopuri private.

Avocatul său a declarat pentru Reuters că Vincenz, care neagă orice abatere, va face apel împotriva verdictului.

Toţi cei şapte inculpaţi din procesul, care a început în ianuarie, au negat acuzaţiile aduse.

Procurorii au cerut aproape 70 de milioane de franci elveţieni în total în active de la inculpaţi, precum şi sancţiuni financiare şi pedepse cu închisoarea cuprinse între doi şi şase ani pentru toţi inculpaţii, cu excepţia unuia dintre ei.

Vincenz a declarat în faţa instanţei că o notă de cheltuieli de aproape 200.000 de franci elveţieni pentru vizite la un club de striptease a fost în mare parte legată de afaceri, în timp ce o cină de 700 de franci cu o femeie pe care a cunoscut-o pe aplicaţia de întâlniri Tinder a fost justificată pentru că se gândea la ea pentru un post în domeniul imobiliar.

Alţi inculpaţi au fost acuzaţi de comportament anticoncurenţial şi de faptul că au acţionat în calitate de complici în afaceri, prin care procurorii susţin că au câştigat milioane de euro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bancher,
condamnare,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.