Un detaliu nou în ancheta privind atacul cu neurotoxină din Marea Britanie. Un vehicul cu numere româneşti a fost observat lângă locuinţa Skripal înainte de atac

Postat la 29 iulie 2018 201 afişări

Un mercedes cu numere de înmatriculare în România a fost văzut de mai multe ori în apropierea locuinţei fostului spion rus Serghei Skripal, cu o săptămână înainte de atacul neurotoxic ce l-a vizat pe acesta şi pe fiica sa, Iulia, relatează Daily Mail.

Un detaliu nou în ancheta privind atacul cu neurotoxină din Marea Britanie. Un vehicul cu numere româneşti a fost observat lângă locuinţa Skripal înainte de atac

Potrivit martorilor, unul dintre pasagerii din maşină era o femeie.

Un alt martor a afirmat că vehicului a fost observat de "patru ori cu o săptămână de incidentul neurotoxic".

"O dată a fost văzută la garajul Wilton Road. Maşina avea numere de înmatriculare în România şi patru pasageri", a adăugat martorul.

Pe data de 4 martie, Serghei Skripal, fost colonel în cadrul serviciului militar rus de informaţii, şi fiica lui de 33 de ani, Iulia, au fost găsiţi inconştienţi în oraşul Salisbury, situat la circa 100 de kilometri vest de Londra. Ulterior, s-a demonstrat că cei doi au fost otrăviţi cu agentul neurotoxic Novicioc.

La câteva luni după atacul de la Salisbury, alte două persoane au fost expuse substanţei neurotoxice în oraşul Amesbury, una dintre acestea decedând.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.