Un cunoscut traficant de droguri a evadat din închisoare cu ajutorul unor cearceafuri

Autor: Petru Mazilu Postat la 30 ianuarie 2023 26 afişări

Poliţia braziliană caută trei deţinuţi periculoşi care au evadat din închisoare. Printre evadaţi este un cunoscut traficant de droguri.

Un cunoscut traficant de droguri a evadat din închisoare cu ajutorul unor cearceafuri

Poliţia braziliană îl caută pe unul dintre cei mai periculoşi traficanţi de droguri din Rio, Jean Carlos dos Santos, după ce acesta a evadat din închisoare împreună cu alţi doi deţinuţi.

Cei trei au evadat din închisoarea Bangu legând cearceafuri pentru a coborî de la fereastra închisorii până la o groapă de gunoi, potrivit BBC.

Jean Carlos dos Santos, în vârstă de 37 de ani, este cunoscut pentru faptul că şi-a ucis avocatul după ce acesta nu a reuşit să obţină eliberarea a doi membri ai bandei. El se afla în închisoare din 2017.

Jean Carlos dos Santos, cunoscut şi sub numele de Jean do Morro do 18, controla o mare parte din traficul de droguri din favela Morro do 18 din Rio înainte de arestarea sa.

Un tribunal l-a găsit vinovat, împreună cu un alt membru al bandei, de uciderea avocatului său, Roberto Viegas Rodrigues, şi de ascunderea cadavrului acestuia.

O anchetă a arătat că Rodrigues a fost plătit pentru a obţine eliberarea din închisoare a doi membri ai bandei lui dos Santos. Deoarece nu a reuşit să obţină eliberarea lor, avocatul a fost împuşcat mortal.

Ceilalţi doi fugari care au evadat din închisoare în primele ore ale zilei de duminică sunt Marcelo Sterque şi Lucas da Conceição.

Poliţia a publicat fotografii ale celor trei fugari, toţi fiind consideraţi foarte periculoşi.

Unul dintre ei, Marcelo Sterque, a mai evadat pentru scurt timp din aceeaşi închisoare. El a ieşit din închisoare în 2015 pentru a încerca să execute un contract de ucidere comandat de un alt deţinut.

Sterque a împuşcat o femeie de 13 ori înainte de a se întoarce în celula sa. O anchetă desfăşurată la acea vreme a arătat că gardienii închisorii fuseseră mituiţi pentru a-l lăsa să părăsească închisoarea şi să se întoarcă nestingherit.

Însă victima a supravieţuit şi a reuşit să-l identifice pe Sterque ca fiind bărbatul care a împuşcat-o.

Duminică, oficialii închisorii au declarat că o anchetă este în curs de desfăşurare pentru a determina circumstanţele exacte ale ultimei evadări.

Între timp, vizitele în închisoare au fost suspendate, iar 18 deţinuţi care au legături cu Jean Carlos dos Santos au fost transferaţi în alte închisori.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
evadare,
cearceafuri,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.