Un cunoscut bancher dispărut de un an, a demisionat din conducerea companiei sale

Autor: Petru Mazilu Postat la 02 februarie 2024 43 afişări

Bancherul miliardar chinez Bao Fan, despre care nu s-a ştiut nimic aproape un an, a demisionat din conducerea companiei China Renaissance Holdings Ltd, potrivit BBC.

Un cunoscut bancher dispărut de un an, a demisionat din conducerea companiei sale

Bărbatul a demisionat „din motive de sănătate şi pentru a petrece mai mult timp cu familia”, a transmis banca prin intermediul unui comunicat. În document nu se spune unde se află Bao în prezent.

Dispariţia inexplicabilă a lui Bao în februarie anul trecut a şocat comunitatea de afaceri din China. El era unul dintre cei mai influenţi bancheri din China. Ulterior, reprezentanţii China Renaissance au spus că Bao cooperează cu autorităţile în cadrl unei anchete.

La sfârşitul anului 2020, fondatorul Alibaba, Jack Ma, a dispărut şi el din timp de trei luni, după ce a făcut comentarii critice la adresa autorităţilor de reglementare a pieţei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bancher,
china,
demisie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.