Un ciclon puternic ameninţă coastele de est ale Australiei, în regiunea Marii Bariere de Corali

Postat la 11 aprilie 2014 31 afişări

Un ciclon cu rafale de vânt de până la 300 de kilometri pe oră se îndreaptă către Marea Barieră de Corali, în largul Australiei, riscând să producă pagube importante în zona de coastă, au anunţat vineri autorităţile.

Un ciclon puternic ameninţă coastele de est ale Australiei, în regiunea Marii Bariere de Corali

 Ita, un ciclon de categoria 5, maximă, urmează să atingă Cooktown, o localitate de coastă cu aproximativ 2.400 de locuitori, situată la aproximativ 1.600 de kilometri de Brisbane, capitala statului Queensland (est).

"Orice fenomen care depăşeşte (o viteză a rafalelor de vânt de) 80 de kilometri pe oră este periculos", a declarat pentru postul public ABC primarul din Cook Shire, Peter Scott, adăugând că un fost poliţist din regiune i-a spus că localitatea "Cooktown, care este în picioare azi, nu va mai fi şi mâine".

Premierul statului Queensland, Campbell Newman, i-a avertizat pe locuitorii care deţin case construite înainte de 1985, când au intrat în vigoare noi norme de construire, că acestea ar putea să nu reziste ciclonului.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/un-ciclon-puternic-ameninta-coastele-de-est-ale-australiei-in-regiunea-marii-bariere-de-corali-12450898
12450898
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.