Constantin: Ploile din aceste zile vor compensa deficitul de umiditate din sol

Postat la 10 aprilie 2014 41 afişări

Dieficitul de umiditate din sol, care ar putea afecta culturile agricole, va fi compensat de ploile de joi şi de cele anunţate pentru vineri, a declarat agenţiei MEDIAFAX ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, care spune că zonele agricole vor mai avea nevoie de precipitaţii şi în luna mai.

Constantin: Ploile din aceste zile vor compensa deficitul de umiditate din sol

 "Deficitul de umiditate din sol va fi compensat prin ploile din aceste două zile. Important este să avem precipitaţii şi în perioada următoare, mai ales spre sfârşitul acestei luni şi pe parcursul lunii mai", a spus ministrul.

El a afirmat că starea de vegetaţie a actuală a culturilor înfiinţate în toamna anului trecut este "bună şi foarte bună" în majoritatea zonelor agricole din România, dar că există încă un deficit de umiditate în sol.

Ministrul a mai spus că temperaturile scăzute din ianuarie şi februarie nu au afectat semnificativ mugurii de rod ai soiurilor de viţă-de-vie şi ai pomilor.

"Temperaturile ridicate din luna martie au provocat o evoluţie mai rapidă la viţa-de-vie şi pomii fructiferi", a adăugat Constantin.

Acesta declarase săptămâna trecută, la conferinţa Mediafax Talks about Agriculture că, în general, culturile agricole arată bine, dar au nevoie de precipitaţii în următoarea perioadă.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/constantin-ploile-din-aceste-zile-vor-compensa-deficitul-de-umiditate-din-sol-12447493
12447493
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.