Un cetăţean american va fi judecat în COREEA DE NORD: "Sunt dovezi că a încercat să RĂSTOARNE regimul"

Postat la 27 aprilie 2013 22 afişări

Un cetăţean american urmează să fie judecat în curând de un tribunal nord-coreean pentru încercare de "răsturnare" a regimului stalinist de la Phenian, a anunţat sâmbătă agenţia oficială KCNA.

Un cetăţean american va fi judecat în COREEA DE NORD: "Sunt dovezi că a încercat să RĂSTOARNE regimul"

Pae Jun-ho, arestat în noiembrie, a recunoscut acuzaţiile formulate împotriva sa şi va compărea în faţa Curţii Supreme a Coreei de Nord "la o dată apropiată", a precizat agenţia nord-coreeană.

"În cursul interogatoriilor, Pae Jun-ho a mărturisit infracţiuni de întreţinere a unei animozităţi împotriva Republicii Populare Democratice Coreea şi că a încercat să răstoarne" regimul, adaugă KCNA. "Acuzaţiile (reţinute împotriva sa) sunt susţinute, toate, prin probe", potrivit agenţiei.

Phenianul a anunţat la sfârşitul lui decembrie arestarea pe 3 noiembrie a unui american de origine coreeană care a pătruns pe teritoriul Coreei de Nord ca turist şi pe care regimul stalinist îl acuză că a comis o "infracţiune", fără alte precizări.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/un-cetatean-american-va-fi-judecat-in-coreea-de-nord-sunt-dovezi-ca-a-incercat-sa-rastoarne-regimul-10809040
10809040
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.