Bursă. ASF a respins cererea de autorizare a lui Mihai Buliga în cadrul directoratului Transilvania Investments Alliance

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 29 aprilie 2024 33 afişări

Bursă. ASF a respins cererea de autorizare a lui Mihai Buliga în cadrul directoratului Transilvania Investments Alliance

Autoritatea de Supraveghere Financiară a respins pe 26 aprilie cererea de autorizare a lui Mihai Buliga în cadrul directoratului Transilvania Investments Alliance (simbol bursier TRANSI), conform unui raport publicat la Bursă de fondul alternativ de investiţii.

„Noua componenţă a Directoratului societăţii este următoarea: dl. Răzvan-Legian Raţ şi dna Stela Corpacian. Mandatul noii echipe a Directoratului este valabil până la data de 20 aprilie 2028”, scriu reprezentanţii fosetei SIF Transilvania.

Membrii directoratului vor urmări atingerea obiectivelor principale stabilite pentru perioada 2024-2028: realizarea unei creşteri anuale de cel puţin 6% a valorii activului net unitar şi o reducere de cel puţin 7% a discount-ului de tranzacţionare, remunerarea acţionarilor printr-un mix de instrumente (dividende şi reducerea discount-ului de tranzacţionare), creşterea ponderii dividendelor generate de portofoliul de participaţii majoritare cât restructurarea portofoliului istoric, conform BVB.

Rolul Stelei Corpacian, vicepreşedinte executiv, este de a coordona iniţiativele fondului în domenii cum ar fi restructurarea portofoliului, modernizarea şi optimizarea infrastructurii, aplicaţiilor şi a proceselor IT, evaluarea şi îmbunătăţirea performanţei portofoliului actual de investiţii şi identificarea de noi oportunităţi de investiţii.

Răzvan Raţ, noul vicepreşedinte al fondului, „este deja familiarizat cu proiectele fondului, alăturându-se echipei în calitate de consultant la începutul anului 2024. Cariera sa în domeniul financiar a început în anul 2007, în prezent fiind un bun cunoscător al pieţei de capital şi având experienţă în management dobândită atât prin poziţiile executive deţinute în BRK Financial Group şi alte companii, cât şi ca membru în Consiliul de Administraţie al Bursei de Valori Bucureşti”.

Mihai Buliga este o personalitate cunoscută în piaţa de capital, având o experienţă de peste 27 de ani în acest domeniu, se arată pe site-ul Transilvania Investments Alliance. Acesta a deţinut funcţia de director executiv sau membru al consiliilor de administraţie în cadru mai multor companii de intermediere financiară şi administrare de fonduri de investiţii, făcând parte din echipele care au gestionat strategii de investiţii, dezvoltare şi restructurare de portofoliu.

Anul trecut, Transilvania Investments a avut un profit net de 232,3 milioane de lei, cu 265,5% mai mare faţă de 2022, fiind cel mai bun rezultat obţinut într-o perioadă de cinci ani.  La 31 decembrie 2023, activele totale ale societăţii însumau 1,81 miliarde de lei, fiind cu 27,2% mai mari decât cele înregistrate în aceeaşi perioadă a anului precedent.

Acţiunile TRANSI afişează o scădere de 0,6% în 2024 şi o creştere de 4,5% în ultimele 12 luni, la o capitalizare de circa 700 de milioane de lei.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.