Un cercetător în neuroştiinţe dezvăluie 5 obiceiuri simple pentru îmbunătăţirea memoriei

Autor: Andreea Tobias Postat la 23 martie 2024 84047 afişări

Un cercetător în neuroştiinţe dezvăluie 5 obiceiuri simple pentru îmbunătăţirea memoriei

Sănătatea creierului este un aspect critic, dar adesea trecut cu vederea, al sănătăţii şi bunăstării generale. Protejarea acestuia poate reduce riscul de a dezvolta boala Alzheimer şi demenţa. Un cercetător în neuroştiinţe dezvăluie 5 obiceiuri simple pentru îmbunătăţirea memoriei.

Rachelle Summers a împărtăşit obiceiurile sănătoase şi încurajează pe toată lumea să le adopte, conform The New York Post.

1. Dormiţi suficient:

Este recomandat să dormiţi între 8 şi 10 ore pe noapte. Somnul consolidează amintirile pe termen lung.

2. Faceţi exerciţii fizice regulate:

Includeţi exerciţii aerobice în rutină, cum ar fi mersul pe jos, alergarea sau înotul. Exerciţiile aerobice îmbunătăţesc memoria la adulţii de toate vârstele.

3. Practicaţi mindfulness:

Meditaţi sau scrieţi într-un jurnal pentru a vă concentra asupra prezentului. Mindfulness creşte grosimea cortexului prefrontal, o regiune a creierului asociată cu atenţia şi memoria.

4. Încercaţi activităţi stimulatoare:

Învăţaţi o limbă nouă sau un instrument muzical. Astfel de activităţi stimulează creierul şi promovează dezvoltarea de noi conexiuni neuronale.

5. Exersaţi recuperarea:

Încercaţi să vă amintiţi lucruri din memorie fără a folosi internetul. Recuperarea întăreşte conexiunile neuronale şi vă ajută să vă amintiţi mai bine informaţiile.

O modalitate distractivă este trivia (teste de cultură generală) pentru a vă pune la încercare memoria.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
memorie,
obiceiuri,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.