Un ceh pretinde că a înfiinţat un "nou stat" între Serbia şi Croaţia - FOTO

Autor: Iuliana Enache Postat la 17 aprilie 2015 166 afişări

Un ceh pretinde că a înfiinţat un nou stat pe o bucată de teren de pe malul de vest al Dunării, între Serbia şi Croaţia, numit Liberland, dar nu se ştie clar dacă nu este doar o strategie publicitară, relatează BBC News Online.

Vit Jedlicka, membru al partidului eurosceptic şi conservator Cetăţenii Liberi, a declarat că o bucată de pământ de şapte kilometri pătraţi dintre Serbia şi Croaţia este acum statul suveran Liberland. Jedlicka, autoproclamat preşedinte al Liberland, a declarat că această zonă nu este revendicată de niciuna dintre cele două ţări.

Până în prezent însă, nimeni nu s-a întrebat dacă aceasta este doar o strategie publicitară, deşi site-ul de ştiri ceh TN subliniază că "nu este clar în ce măsură activiştii sunt serioşi".

Liberland are un steag, un motto şi un website care invită cetăţenii să solicite cetăţenie. Fondatorii săi susţin că vor o ţară fără restricţii "care nu sunt necesare şi taxe" dar precizează clar că naziştii, comuniştii şi alţi extremişti nu trebuie să depună cerere. Jedlicka a primit sute de solicitări din partea unor tineri care vor să se mute în Liberland, deşi populaţia actuală este formată din şapte persoane.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
CEHIA,
LIBERLAND,
/actualitate/un-ceh-pretinde-ca-a-infiintat-un-nou-stat-intre-serbia-si-croatia-foto-14125862
14125862
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.