Un avion s-a prăbuşit când stingea incendiile de vegetaţie din Grecia

Autor: Daniel Contescu Postat la 09 august 2021 38 afişări

Un avion s-a prăbuşit când stingea incendiile de vegetaţie din Grecia

Un avion pentru stingerea incendiilor s-a prăbuşit, duminică după-amiază, în timpul unei operaţiuni pe insula Zakynthos. Pilotul aflat la manşa avionului a supravieţuit, relatează France Presse, citând surse din rândul pompierilor eleni.

Un avion de tip Pezetel se afla într-o operaţiune de stingere a unui incendiu izbucnit pe insula din Marea Ionică, la vest de Grecia continentală, când s-a prăbuşit dintr-o cauză care nu a fost încă stabilită.

La fel ca în alte ţări mediteraneene, condiţiile meteorologice sunt extreme în această vară în Grecia, un val de căldură fără precedent în ultimele trei decenii a declanşat incendii simultane în toată ţara, potrivit Reuters.

Premierul grec Kyriakos Mitsotakis a deplâns sâmbătă o „vară de coşmar" şi a promis că guvernul său va rămâne în prima linie pentru a apăra vieţile oamenilor.

Grecia şi-a mobilizat armata în sprijinul pompierilor şi mai multe ţări au oferit asistenţă, între care Franţa, Egipt, Elveţia, România şi Spania.

Situaţia este deosebit de gravă în insula greacă Evia, devastată de incendii. Mii de oameni au fost nevoiţi să-şi părăsească locuinţele, lăsându-şi agoniseala de o viaţă pradă focului, în timp ce flăcările s-au răspândit în mai multe direcţii pentru a şasea zi consecutiv.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
grecia,
avion,
incendiu

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.