Un avion românesc a ratat aterizarea la Roma. 16 răniţi, dintre care doi răniţi grav

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 03 februarie 2013 42 afişări

ACTUALIZAT - Un avion ATR-72 operat de compania Carpatair a ratat aterizarea pe aeroportul Leonardo da Vinci (Fiumicino) din Roma, sâmbătă seara, provocând rănirea a 16 persoane, dintre care două grav.

Potrivit Reuters, un oficial al aeroportului a declarat că persoanele rănite grav au fost transportate la spital, una dintre ele cu elicopterul. Vitaliano Turrà, reprezentantul autorităţii de aviaţie civilă ENAC, a declarat pentru Sky TG24 că stewardesa româncă şi unul dintre pasageri au fost cel mai grav răniţi.

Agenţia ANSA afirmă că răniţii au fost spitalizaţi cu fracturi şi contuzii, dar precizează că viaţa celor aflaţi în avion nu a fost pusă în pericol. O persoană cu traumă la coloana vertebrală a fost internată sub cod roşu (urgenţă medicală) la Policlinica Gemelli, o alta la San Camillo tot sub cod roşu, în timp ce alte două persoane au ajuns la spitalele Sant'Eugenio şi Aurelia, sub cod galben (caz de gravitate medie).

Circa 50 de oameni se aflau în avion, dintre care 4 formau echipajul. Aeronava, care venea de la Pisa, operând o cursă Alitalia, a ieşit de pe pistă şi s-a oprit pe iarbă, uşor înclinat şi cu echipamentele de aterizare deteriorate.

Aeroportul funcţiona sâmbătă seara cu o singură pistă, în condiţii meteo nefavorabile, cu vânt puternic, precizează Reuters.

Turrà a declarat că au loc investigaţii privind cauzele accidentului, efectuate de Agenţia Naţională pentru Siguranţa Zborurilor, însă cel mai probabil de vină au fost rafalele de vânt puternic. De asemenea, procuratura din Civitavecchia cercetează cazul.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/un-avion-romanesc-a-ratat-aterizarea-la-roma-16-raniti-dintre-care-doi-raniti-grav-10539604
10539604
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.