Ultima zi a României la Preşedinţia Consiliului UE: 90 de dosare legislative închise în mandatul ţării noastre

Autor: Departamentul Social Postat la 30 iunie 2019 52 afişări

Ministerul Afacerilor Interne anunţă, duminică, la finalul deţinerii Preşedinţiei Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne, că şi-a îndeplinit cu succes obiectivele, reuşind să închidă şapte dosare legislative şi să înregistreze progrese în negocierea altora.

Priorităţile identificate în cadrul secţiunii afaceri interne au vizat domenii precum consolidarea securităţii interne a UE, asigurarea unui management integrat al frontierelor externe, gestionarea eficientă şi durabilă a migraţiei, asigurarea interoperabilităţii sistemelor informatice pe scară largă la nivelul UE, lupta împotriva terorismului, inclusiv prevenirea şi combaterea radicalizării online.

Dosare închise:

1. Eficientizarea schimbului de informaţii

Potrivit Ministerului Afacerilor Interne, pe linie de securitate internă, pe timpul Preşedinţiei României la Consiliul UE s-a reuşit adoptarea de către Consiliul UE şi Parlament a pachetului legislativ referitor la asigurarea interoperabilităţii sistemelor de informaţii care va conduce la eficientizarea activităţii autorităţilor naţionale competente, prin facilitarea identificării corecte a persoanelor şi combaterea fraudelor de identitate pe teritoriul statelor membre. Autorităţile abilitate din orice stat membru al UE vor avea acces la un portal european de căutare, care le va permite cu o singură căutare să obţină informaţii despre o persoană verificată din toate bazele de date existente la nivelul Uniunii.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
MAI,
PREŞEDINŢIE,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.