Noi locuri de muncă la Bruxelles: Liderii UE discută despre cine va conduce instituţiile care vor stabili politici pentru circa 500 milioane de europeni

Autor: Teodora Marinescu Postat la 30 iunie 2019 48 afişări

Liderii statelor membre în Uniunea Europeană s-au reunit duminică la Bruxelles, unde vor discuta despre desemnarea şefilor principalelor structuri de conducere, relatează site-ul agenţiei Reuters.

În urma dezacordului între Franţa şi Germania, data limită aleasă pentru marţi, privind alegerea unui preşedinte al Parlamentului European, pune presiune pe o problemă care ar putea dura câteva luni, afirmă diplomaţii.

Liderii europeni trebuie să desemneze şefi pentru Comisia Europeană, Parlamentul European, Consiliul European, Banca Centrală Europeană şi un Înalt Reprezentant al Uniunii pentru afaceri externe şi politica de securitate. Este a treia încercare de a decide cine va prelua cele mai importante cinci posturi ale blocului şi va stabili politici care afectează viaţa a circa 500 de milioane de europeni.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
UE,
INSTITUŢII,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.