ULTIMA ORĂ. Noile reguli din SCENARIUL 3 au fost anunţate oficial de Grupul de Comunicare Strategică

Postat la 14 martie 2020 2671 afişări

ULTIMA ORĂ. Noile reguli din SCENARIUL 3 au fost anunţate oficial de Grupul de Comunicare Strategică

Sâmbătă, 14 martie, Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă a adoptat o hotărâre pentru instituirea  unor măsuri pentru evitarea răspândirii COVID-19 (coronavirus).

România a intrat oficial, sâmbătă după ora 15 în scenariul al treilea, prin depăşirea numărului de 101 cazuri confirmate de coronavirus. Din fericire, estimările iniţiale privind evoluţia şi transmiterea bolii sunt infirmate.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat sâmbătă la ora 16.00 noile reguli pentru situaţia cu care România se confruntă începând de astăzi. Acestea prevăd: măsuri de distanţare socială, limitarea contactului dintre persoane; limitarea activităţilor colective; punerea în aplicare a planului de pregătire pentru pandemie; raportarea călătoriilor (ex: istoricul călătoriilor simplificat) şi implementare de puncte medicale avansate în cadrul unităţilor sanitare.

Intrarea în scenariul al 3-lea, pe teritoriul României presupunea, în estimarea iniţială, „transmiterea susţinută pe scară largă, cu creşterea presiunii asupra sistemului de îngrijiri de sănătate (101-2000 cazuri)”.

„Facem precizarea că o parte din măsurile prevăzute pentru Scenariul 3 au fost deja adoptate de autorităţi, iar la acest moment nu avem confirmarea faptului că există o „transmitere susţinută pe scară largă” a noului coronavirus (COVID-19)„, se arată în comunicatul oficial.

Tipologia cazurilor de până în prezent arată o trasabilitate a contactelor persoanelor care sunt confirmate pozitiv cu noul coronavirus.

Prin hotărârea CNSSU au fost aprobate, recomandările ”Grupului de analiză”, care vizează:

     relaţiile personalului Companiei Naţionale Poşta Română cu persoanele aflate în autoizolare;

     relaţiile echipelor de intervenţie (apa, canal, gaze, electricitate, internet/cablu, telefonie fixă) în interacţiunea cu persoanele aflate în autoizolare;

     relaţiile reprezentanţilor autorităţilor publice (IPJ, IJJ, ITPF, ISUJ, DSP, MS) cu şoferii de camioane, cu masa totală mai mare de 3,5 tone, care intră în ţară venind din zonele roşii şi galbene;

     definirea termenului de “contact apropiat” al unui caz confirmat;

     aspecte privind planul de continuitate în instituţiile esenţiale şi infrastructurile critice

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
grup,
oficiali,
scenariu,
comunicare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.