Ultima medie de admitere la Şcoala de Poliţie din Câmpina -6,7. O tânără din Botoşani a intrat cu 10

Autor: Laura Petrescu Postat la 10 septembrie 2017 700 afişări

Toate cele 1.000 de locuri scoase la concurs la Şcoala de Poliţie „Vasile Lascăr” din Câmpina au fost ocupate, ultima medie de admitre fiind 6,7. O singură concurentă din Botoşani a reuşit să obţină media 10, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Purtătorul de cuvânt al Şcolii de Poliţie „Vasile Lascăr” din Câmpina, Beatrice Melincianu, a declarat, duminică, faptul că toate cele 1.000 de locuri, pe care instituţia le-a scos la concurs pentru admiterea din acest an, au fost ocupate.

„Am afişat rezultatele. Toate cele 1.000 de locuri s-au ocupat. Ultimul punctaj a fost 67, adică nota 6,7. Au fost persoane cu acelaşi punctaj şi au fost declarate respinse, 13 mai exact, diferenţa fiind făcută de media de la bacalaureat”, a declarat Milincianu.

Potrivit acesteia, sâmbătă a avut loc examenul scris la Limba şi Literatura şi Limbă Străină, la care au participat 1.440 de persoane.

Cea mai notă a celor admişi a fost 10 şi a fost obţinută de o tânără din Botoşani.

Melincianu a mai spus că anul acesta sunt cele mai multe locuri pentru admitere pe care instituţia le-a avut în ultimii ani. De altfel, iniţial, pentru această sesiune erau disponibile doar 554 de locuri, dar înainte de examene, Ministerul Afacerilor Interne a decis dublarea lor, 2.383 de persoane depunându-şi dosarele de înscriere.

Elevii care sunt acum în cel de-al doilea an vor absolvi cursurile cu şapte luni mai devreme, respectiv în decembrie.

Şcoala de Poliţie „Vasile Lascăr" din Câmpina a fost înfiinţată la 1 februarie1968, instituţia numărându-se printre primele şcoli aparţinând Ministerului de Interne care au pregătit poliţişti. De-a lungul deceniilor de existenţă, şcoala a pregătit şi a format peste 70 de promoţii de poliţişti. Începând cu anul 2000, aici se pregătesc şi agenţi de poliţie femei, la început, prin alocarea, anual, a unui număr variabil de locuri, în funcţie de necesităţi, în prezent numărul de locuri fiind nediferenţiat.

Dintre toate instituţiile de învăţământ ale MAI, şcoala este cunoscută şi prin faptul că este cea mai mare ca întindere şi capacitate.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ADMITERE,
ŞCOALĂ POLIŢIE,
MEDIE

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.