Ultima captură a poliţiştilor: şapte tone de peşte

Postat la 27 aprilie 2013 31 afişări

Peste şapte tone de peşte şi produse din peşte au fost confiscate sâmbătă până la ora prânzului, în urma acţiunii coordonate de Direcţia de Investigare a Fraudelor – I.G.P.R. pentru verificarea legalităţii operaţiunilor de comerţ, în 11 judeţe şi 15 pieţe din Capitală.

Ultima captură a poliţiştilor: şapte tone de peşte

Poliţiştii specializaţi în investigarea fraudelor au verificat 15 pieţe agroalimentare din Capitală, în special comercianţii de carne şi peşte. Acţiunea a fost extinsă şi la nivelul a 11 judeţe, respectiv Ilfov, Constanţa, Brăila, Tulcea, Giurgiu, Călăraşi, Mehedinţi, Dolj, Olt, Teleorman şi Ialomiţa.

Totodată, au fost monitorizate şi transporturile cu aceste categorii de produse, fiind amplasate filtre, în echipe mixte, compuse din poliţişti de investigarea fraudelor şi poliţie rutieră pe Autostrada A 2, punctele Drajna, Lehliu, Fundulea şi Cernavodă.

Acţiunea coordonată de Inspectoratul General al Poliţiei Române prin Direcţia de Investigare a Fraudelor vizează verificarea documentelor de provenienţă, modul de înregistrare a operaţiunilor comerciale, dar şi condiţiile de depozitare a produselor.

În total, la nivelul Capitalei şi al celor 11 judeţe, au fost controlate 576 de societăţi comerciale, fiind constatate de către poliţişti, în urma verificărilor preliminare, 36 de infracţiuni, 13 reprezentând fapte de evaziune fiscală. De asemenea, au fost aplicate 244 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 235.530 lei.

Echipele de control au identificat peste 7 tone de peşte şi produse din peşte, în valoare totală de 116.000 lei, a căror provenienţă legală nu a putut fi justificată, nefiind înregistrate în evidenţele contabile ale societăţilor verificate.

Mărfurile au fost indisponibilizate, poliţiştii continuând cercetările în vederea stabilirii legalităţii operaţiilor comerciale desfăşurate.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ultima-captura-a-politistilor-sapte-tone-de-peste-10809585
10809585
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.