UiPath scrie istorie pe piaţa roboţilor software: primul unicorn din IT din România a fost evaluat la 3 miliarde de dolari după o finanţare record de 225 mil. $ de la giganţii Sequoia Capital şi CapitalG (Google)

Postat la 18 septembrie 2018 221 afişări

UiPath, o companie fondată în Bucureşti de românii Daniel Dines şi Marius Tîrcă şi care s-a specializat în ultimii ani în cea mai în vogă tehnologie la nivel global, dezvoltarea de roboţi software care automatizează procesele de lucru din companii, a primit luni o nouă finanţare care o evaluează la 3 miliarde de dolari, cea mai înaltă evaluare înregistrată în istorie de o companie de IT lansată din România, conform unui articol publicat de Wall Street Journal.

UiPath scrie istorie pe piaţa roboţilor software: primul unicorn din IT din România a fost evaluat la 3 miliarde de dolari după o finanţare record de 225 mil. $ de la giganţii Sequoia Capital şi CapitalG (Google)

“UiPath a promit luni o finanţare care o evaluează la 3 mld., dolari, la şase luni după o altă rundă de finanţare care o evaluase la 1,1 mld. dolari”, scrie WSJ.

 

Sequoia Capital şi Capital G au condus împreună cea mai recentă finanţare a UiPath, o rundă de 225 mil. dolari care aduce finanţările totale primite de firmă la 400 mil. dolari, după investiţii de la Earlybird Ventures şi Accel partners. CapitalG este una dintre diviziile de investiţii ale Alphabet (Google), scrie WSJ.

 

“După ani de zile în care au funcţionat în obscuritate trei start-up-uri au dat brusc lovitura pe un segment al pieţei de software pentru companii în care este utilizată inteligenţa artificială, iar acum fiecare dintre cele trei se află într-o cursă pentru poziţia de lider de piaţă. Cele trei firme sunt UiPath, Blue Prism Group şi Automation Anywhere. Firmele au fost fondate în 2005 sau anterior dar au <<decolat>> numai în urmă cu câţiva ani”, notează publicaţia.

 

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.