UE oferă Iranului asistenţă financiară de 18 milioane de euro

Postat la 23 august 2018 27 afişări

Uniunea Europeană a aprobat, joi, alocarea a 18 milioane de euro drept asistenţă pentru Iran, în scopul atenuării efectelor sancţiunilor impuse de Administraţia Donald Trump după retragerea Statelor Unite din Acordul atomic, informează site-ul agenţiei Reuters.

UE oferă Iranului asistenţă financiară de 18 milioane de euro

Decizia face parte din eforturile Uniunii Europene de a susţine Acordul nuclear contestat de preşedintele SUA, Donald Trump. Bugetul Uniunii Europene prevede alocarea în total a 50 de milioane de euro Iranului.

Bruxellesul vrea menţinerea relaţiilor cu Teheranul, care a avertizat că nu va mai respecta termenii Acordului atomic dacă efectele sancţiunilor nu vor fi atenuate.

"Noul pachet financiar va facilita extinderea relaţiilor economice şi sectoriale în domeniile de interes pentru cetăţenii europeni", a declarat Federica Mogherini, Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe şi Politici de Securitate.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.