UE ar plăti 9 miliarde de dolari pentru a scăpa de "ultimul dictator al Europei"

Postat la 04 octombrie 2011 10 afişări

Liderii Uniunii Europene i-au promis liderului autoritar al Belarusului Alexander Lukaşenko împrumuturi în valoare de 9 mld. dolari (6,6 mld. euro) dacă va elibera prizonierii politici şi va organiza alegeri libere, scrie EUObserver.

Primul-ministru polonez Donald Tusk şi-a dezvăluit oferta la un summit UE cu fostele ţări sovietice. Banii vor ajunge în Belarus prin intermediul Băncii Europene de Investiţii, a Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare şi a Fondului Monetar Internaţional. Lukaşenko nu va fi forţat să renunţe la putere, dar va trebui să elibereze prizonierii politici şi ulterior să organizeze alegeri recunoscute de UE şi Statele Unite, care mai mult ca sigur îl vor îndepărta de la putere. "Pentru prima dată suntem puţi în situaţia în care UE, într-un mod decisiv şi din spirit de solidaritate, ajută Belarusul să se schimbe. Acestea nu sunt schimbări radicale, ci minimul pe care orice european îl aşteaptă", a spus Tusk.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ue,
plata,
belarus,
lukasenko
/actualitate/ue-ar-plati-9-miliarde-de-dolari-pentru-a-scapa-de-ultimul-dictator-al-europei-8835994
8835994
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.