UE a îngheţat active ale unor oligarhi şi entităţi ruse şi belaruse de aproape 30 miliarde euro

Autor: Dorin Oancea Postat la 11 aprilie 2022 25 afişări

UE a îngheţat până acum active ale unor oligarhi şi entităţi ruse şi belaruse în valoare de aproape 30 miliarde euro, anunţă Comisia Europeană.

UE a îngheţat active ale unor oligarhi şi entităţi ruse şi belaruse de aproape 30 miliarde euro

Grupul operativ „Îngheţare şi punere sub sechestru” are luni o întrunire cu reprezentanţi ai SUA şi ai Ucrainei pentru a discuta despre cooperarea internaţională în ceea ce priveşte aplicarea sancţiunilor.

Grupul operativ, înfiinţat de Comisie luna trecută s-a reunit periodic pentru a asigura o mai bună coordonare a aplicării sancţiunilor UE împotriva persoanelor şi întreprinderilor ruse şi belaruse.

Unul dintre obiectivele grupului operativ este să cerceteze legăturile care există între active care aparţin persoanelor incluse pe lista cu sancţiuni ale UE şi activităţi infracţionale. În acest context, grupul operativ a solicitat tuturor statelor membre să facă schimb de informaţii cu privire la activele îngheţate până în prezent în jurisdicţiile lor respective.

Deşi activitatea este în desfăşurare, iar statele membre sunt încă în curs de compilare şi partajare a informaţiilor, până în prezent mai mult de jumătate dintre statele membre au raportat Comisiei măsurile luate pentru îngheţarea activelor. Acestea au informat cu privire la active îngheţate în valoare de 29,5 miliarde euro, printre care se numără ambarcaţiuni, elicoptere, bunuri imobiliare şi opere de artă în valoare de aproape 6,7 miliarde euro.

În plus, au fost blocate tranzacţii în valoare de aproximativ 196 miliarde euro. Grupul operativ va continua să se reunească periodic, iar următoarea întrunire va avea loc vineri, 22 aprilie 2022.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ue,
rusia,
active îngheţate

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.