UE a făcut stocuri importante de gaze naturale

Autor: Mediafax Postat la 04 ianuarie 2023 40 afişări

UE a făcut stocuri importante de gaze naturale

Reprezentanţii UE anunţă că ţările europene au reuşit să depoziteze cantităţi importante de gaze naturale în ciuda problemelor provocate de războiul din Ucraina.

Reprezentanţii UE au dezvăluit că s-a ajuns un nivel ridicat de stocare a gazelor naturale, în ciuda problemelor provocate legate de aprovizionarea din Rusia.

Nivelul de stocare a gazelor naturale în UE este în prezent de aproape 84%. Cantităţile au fost mai mari în decembrie decât media rezervelor din urmă cu patru-şase ani, în ciuda încercărilor Rusiei de a bloca aprovizionarea, au declarat oficialii, potrivit Sky News.

Anul trecut, cele 27 de ţări din Uniunea Europeană au început să îşi facă rezerve de gaze. În septembrie, nivelul rezervelor a ajuns la 82%, cu mult peste ţinta de 80% stabilită pentru luna noiembrie. De asemenea, consumul de gaze a scăzut cu 20% din august până în noiembrie, ca urmare a temperaturilor ridicate şi a creşterii preţurilor.

„Este o poziţie destul de bună. Avem un nivel sănătos de stocare a gazelor pentru începutul acestui an, dar nu suntem în niciun caz mulţumiţi. Ştim că anul acesta va continua să fie o provocare", a declarat presei purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Tim McPhie.

Înainte de război, gazele din Rusia reprezentau 40% din totalul importat de Europa, iar acum s-a ajuns la doar 9%.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.