Ucraina testează rachete deasupra Mării Negre, în pofida avertismentelor Rusiei

Postat la 01 decembrie 2016 121 afişări

Ucraina testează rachete deasupra Mării Negre, în pofida avertismentelor Rusiei

Ucraina a iniţiat, joi, o serie de teste cu rachete în zona Mării Negre, pe fondul nemulţumirii Rusiei, care avertizase că le va doborî, relatează BBC News online.

Iniţial, exerciţiile erau programate să aibă loc foarte aproape de fosta regiune ucraineană Crimeea, anexată de Rusia în 2014, dar zona manevrelor a fost mutată pentru a nu atrage reacţii din partea armatei ruse.

Un oficial ucrainean a argumentat că exerciţiile balistice sunt conforme cu legislaţia internaţională, iar Kievul a emis o notificare privind evitarea zborurilor avioanelor de pasageri.

Preşedintele Petro Poroşenko a anunţat că testele efectuate joi au fost un "succes".

Însă Ministerul rus al Apărării a atras atenţia că manevrele balistice au fost efectuate prea aproape de frontierele Rusiei, prin încălcarea legislaţiei internaţionale.

Forţele ruse de apărare antiaeriană din regiunea Crimeea au fost plasate în stare de alertă înaintea testelor balistice ucrainene.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.