Ucraina mizează pe forţă pentru a elibera peninsula Crimeea

Autor: Simona Chirciu Postat la 26 decembrie 2022 103 afişări

Ucraina mizează pe forţă pentru a elibera peninsula Crimeea, ocupată de Rusia, printr-o combinaţie de forţă militară şi diplomaţie, a declarat Kyrylo Budanov, şeful Direcţiei de Informaţii a Ucrainei, pentru Liga.net.

„Nu nu se va întâmpla nimic fără forţă. Unităţile noastre vor merge acolo cu armele în mână”, a declarat Budanov. El a adăugat că Ucraina va returna toate teritoriile ocupate de Rusia.

 

„Ucraina este o ţară recunoscută în cadrul graniţelor din 1991, iar cine nu este de acord cu acest lucru nu este de acord cu ordinea mondială care a existat de la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial şi cu principiile ONU”, a declarat şeful serviciilor de informaţii pentru Liga.net.

 

Budanov a mai spus că nu se aşteaptă la o schimbare fundamentală pe frontul ucrainean în timpul iernii, deoarece „Rusia se află în prezent într-un punct mort”.

 

Soldaţii ruşi nu au un succes deosebit în Bakhmut, regiunea Doneţk - singura zonă în care Rusia desfăşoară în prezent o ofensivă.

 

În ceea ce priveşte atacurile ruseşti cu rachete în masă asupra infrastructurii energetice ucrainene, Budanov a precizat că Rusia efectuează astfel de atacuri mai rar decât înainte, din cauza „diminuării rapide” a arsenalului său de rachete: „industria lor nu este capabilă să acopere cantitatea pe care o consumă. În ciuda tuturor eforturilor lor, este ireal”, a declarat Budanov, adăugând că Rusia caută să cumpere proiectile de 122 şi 152 mm, obuze explozive de tancuri şi rachete pentru sistemele de rachete cu lansare multiplă „Grad” şi "Uragan" "din toată lumea”.

 

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ucraina,
peninsula crimeea,
rusia,
razboi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.