Ucraina, îngrijorată de progresul proiectului rus Nord Stream 2 pentru construcţia gazoductului

Autor: Lacramioara Ivaz, Mediafax Postat la 31 octombrie 2019 89 afişări

Ucraina, îngrijorată de progresul proiectului rus Nord Stream 2 pentru construcţia gazoductului

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski se declară îngrijorat de creşterea influenţei geopolitice a Rusiei, după ce Danemarca a aprobat construcţia gazoductului în apele sale teritoriale, relatează site-ul postului BBC.

Reacţia liderului de la Kiev vine ca urmare a deciziei autorităţilor daneze de a apropa construcţia unei secţiuni din gazoduct în apele sale continentale. „Aceasta nu e o chestiune de securitate energetică, este o problemă geostrategică”, a declarat Zelenski.

Conform aprecierilor acestuia, exportarea unui volum mai mare de gaz rusesc către statele europene va consolida influenţa Moscovei în regiune.

O reacţie similară a fost transmisă de autorităţile de la Washington, care avertizează asupra faptului că implementarea proiectului Nord Stream 2 va amplifica influenţa exercitată de Moscova asupra statelor europene, susţinând că Germania ar putea deveni „un ostatic al Rusiei”.

Gazoductul, cu o lungime de 1225 de kilometri, va lega Rusia de Germania, prin Marea Baltică.

Danemarca a oferit miercuri companiei care se ocupă de proiectul Nord Stream 2 aprobarea de a construi o secţiune din gazoduct în apele sale continentale. Construirea conductei de către gigantul rus Gazprom este aproape completă, însă anterior nu a primit aprobarea Danemarcei de a trece pe teritoriul său.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
NORD STREAM 2,
RUSIA,
UCRAINA,
gazoduct,
constructie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.