Uber vinde operaţiunile din China către Didi Chuxing

Postat la 02 august 2016 34 afişări

Uber vinde operaţiunile din China către Didi Chuxing

Uber va vinde operaţiunile din China către Didi Chuxing, competitorul direct al gigantului American din piaţa chineză, mişcare ce va pune capăt unei bătălii care le-a costat miliarde de dolari pe ambele companii, potrivit Bloomberg.

În urma tranzacţiei, Uber va primi 5,89% din noua companie creată. Cele două business-uri combinate au fost evaluate la 35 de miliarde de dolari, potrivit unor surse din piaţă citate de Bloomberg.

”Ca antreprenor, am învăţat că succesul înseamnă să ştii să gândeşti cu capul în aceeaşi măsură în care înseamnă să-ţi urmezi inima”, a spus Travis Kalanick, CEO al Uber. ”Nu am niciun dubiu că Uber China şi Didi Chuxing vor fi mai puternice împreună”, a adăugat el.

Anul trecut, companiile chineze Didi şi Kuaidi şi-au unit forţele, ceea ce a dus la apariţia unui gigant pe piaţa de ride-sharing şi raid-hailing în China. Compania Didi Chuxing a reuşit să atragă susţinători şi finanţatori puternici, precum Alibaba şi Tencent Holding, cele mai valoroase afaceri din online din China. Anul acesta Apple a făcut o investiţie de un miliard de dolari în Didi, ceea ce a dus evaluarea companiei la 28 de miliarde de dolari.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.