Uber a început: Tarifele au fost majorate cu 10% în unul dintre cele mai populate oraşe

Autor: Andrei Şerbănescu Postat la 14 noiembrie 2021 191 afişări

Uber a început: Tarifele au fost majorate cu 10% în unul dintre cele mai populate oraşe

Uber Technologies Inc. îşi majorează tarifele de bază din Londra cu 10% pentru a atrage mai mulţi şoferi pe platformă, conform Bloomberg.

Clienţii s-au plâns în ultimele luni pe reţelele sociale pentru timpul de aşteptare, anulările frecvente şi tarifele mai mari în orele de vârf, deoarece lucrătorii au evitat transportul public în timpul pandemiei. Uber are nevoie de încă 20.000 de şoferi pentru a readuce serviciul la normal, după creşterea cu 20% a cererii din ultima perioadă.

„Dorim să angajăm mai mulţi şoferi pentru a face faţă cererii în creştere şi a oferi o mai bună calitate serviciilor noastre”, a declarat unul dintre purtătorii de cuvânt ai Uber, potrivit sursei menţionate. „Această mică creştere a tarifului va ajuta, printre altele, şi la reducerea timpului de aşteptare”.

Creşterea tarifelor Uber a condus la utilizarea tradiţionalelor taxiuri negre din Londra ca alternativă. Gett, o platformă care permite navetiştilor să rezerve taxiuri negre şi alte vehicule private de închiriat, înregistrează o creştere cu 40% a utilizării zilnice comparativ cu primul trimestru din 2020, a informat luna trecută ziarul The Guardian.

O călătorie de la Gara Paddington la Piaţa Berkeley din Mayfair a fost estimată de către Uber la mai mult de 11 lire sterline (15 USD). Un taxi negru a fost cotat la 11 până la 14 lire pentru aceeaşi călătorie pe Free Now, o aplicaţie concurentă.

Clienţii Uber care călătoresc de pe aeroporturile Heathrow, Gatwick, Luton şi Stansted se vor confrunta cu o creştere suplimentară de 15% a tarifelor la orele de vârf. Creşterile au fost raportate pentru prima dată miercuri de ziarul Evening Standard.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.