Tymbark negociază pentru active şi branduri ale Pan Group Craiova

Autor: Gabriel Razi Postat la 24 ianuarie 2013 44 afişări

Tymbark Maspex, cel mai mare producător de nectaruri de pe piaţa locală, a preluat o parte din liniile de producţie şi o parte din brandurile companiei craiovene din domeniul panificaţiei Pan Group, potrivit mai multor surse din industrie. Dosarul se află în prezent pe masa Consiliului Concurenţei pentru analiză.

Tymbark Maspex, cel mai mare producător de nectaruri de pe piaţa locală, a preluat o parte din liniile de producţie şi o parte din brandurile companiei craiovene din domeniul panificaţiei Pan Group, potrivit mai multor surse din industrie. Dosarul se află în prezent pe masa Consiliului Concurenţei pentru analiză. "Cei de la Pan Group încearcă să vândă toată compania sau pe bucăţi pentru că sunt presaţi de datorii. Nu au mai reuşit să ia bani de la bănci pentru a-şi finanţa în continuare afacerea şi au ajuns să aibă datorii de 23 de milioane de euro către furnizori", spun surse de pe piaţa de panificaţie. Preluarea unor active de la Pan Group ar marca în tărirea pozi ţiei pe care compania po loneză o are pe piaţa locală de panificaţie. Tymbark Maspex de ţine de mai bine de cinci ani producătorul orădean de paste făi noase Arnos.

Producătorii din industria de morărit şi panificaţie se confruntă de mai bine de doi ani cu probleme financiare ca urmare a preţurilor în creştere pentru grâu, dar şi ca urmare a evaziunii fiscale. Discuţiile vin şi la puţin timp după ce Pambac Bacău, un alt jucător de pe piaţa de panificaţie, a fost preluat de doi traderi de materii prime agricole.Oficialii Pan Group Craiova au negat informaţiile şi nu au dorit să facă niciun alt comentariu. De partea cealaltă, polonezii nu neagă informaţia, afirmând că sunt interesaţi să se extindă şi pe pieţe unde în prezent nu activează.

Cititi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Tymbark,
Pan Group Craiova,
nectaruri,
paine
/actualitate/tymbark-negociaza-pentru-active-si-branduri-ale-pan-group-craiova-10520146
10520146
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.