TVR a încheiat un contract de 10,4 milioane de euro pentru emisia pe satelit a programelor sale

Autor: Madalina Cerban Postat la 05 noiembrie 2014 33 afişări

Societatea Română de Televiziune (SRTv) a finalizat procedura de închiriere de spaţiu de transmisie pe satelit a televiziunilor din portofoliul său, valoarea totală a contractului încheiat în acest sens cu societatea Rartel S.A. fiind de 10,4 milioane de euro, fără TVA.

TVR a încheiat un acord-cadru cu Rartel S.A., care vizează "servicii de transmisie a programelor SRTv pe satelit", potrivit unui anunţ publicat recent pe e-licitatie.ro.

Rartel S.A este o societate mixtă româno-italiană, care are ca acţionari Radiocomunicaţii S.A - 39% şi Telespazio SpA - 61%. Rartel oferă servicii de poziţionare şi control al sateliţilor pe orbită prin intermediul instalaţiei aflate în Centrul de Comunicaţii Spaţiale Cheia. Sistemul este folosit pentru controlul sateliţilor Eumetsat, Eutelsat şi Sicral, conform rartel.ro.

Rartel SA a participat la această procedură în asociere cu Societatea Română de Radiocomunicaţii şi este lider de asociere. Acordul-cadru a fost încheiat prin negociere, pe 29 septembrie, pentru o perioadă de patru ani.

Valoarea totală finală a contractului cu Rartel S.A. este de 10.464.000 de euro, fără TVA (46.697.693 de lei).

Criteriul de atribuire a contractului a fost preţul cel mai scăzut.

În această procedură, TVR a primit trei oferte, însă au fost admisibile doar două, conform aceluiaşi anunţ.

De asemenea, potrivit anunţului, pe 30 septembrie, a fost încheiat un contract subsecvent la acest acord, tot cu Rartel SA, în valoare de 654.000 de euro (2.918.605,8 lei).

Agenţia MEDIAFAX a relatat pe 9 mai că TVR derulează această procedură pentru închirierea de spaţiu de transmisie pe satelit a televiziunilor din portofoliul său, la care s-au înscris trei companii - GlobeCast, Rartel şi Adisam, după cum au declarat la momentul respectiv, pentru MEDIAFAX, surse din SRTv.

Societatea Română de Televiziune a demarat, pe 28 noiembrie 2013, o procedură de închiriere de spaţiu de transmisie pe satelit a televiziunilor din portofoliul său, pentru o sumă estimată la momentul respectiv la 67.741.935 lei, fără TVA (aproape 15,3 milioane de euro).

SRTv dorea să încheie un acord-cadru cu un singur agent economic. Durata acordului-cadru este de 4 ani, însă vor fi încheiate contracte subsecvente anuale, după aprobarea fondurilor de la bugetul de stat în acest sens.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare a fost de 6 ianuarie 2014, ora 11.00, la sediul SRTv din Bucureşti.

Ofertele urmau să fie deschise în aceeaşi zi, de la ora 11.30, însă procedura a fost întârziată de faptul că au fost depuse la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) două contestaţii, de către Centrul pentru Servicii de Radiocomunicaţii SRL şi de către compania de sateliţi din Luxemburg SES Astra SA.

Contestatarii au solicitat printre altele eliminarea unor cerinţe din documentaţia de licitaţie pe care le considerau neconforme cu prevederile legale şi modificarea documentaţiei de atribuire în sensul defalcării pe loturi a contractului de servicii de transmisie a programelor TVR pe satelit.

Iniţial, CNSC a decis suspendarea procedurii de atribuire, însă ulterior a respins ca nefondate cele două contestaţii şi a dispus continuarea procedurii.

La licitaţie s-au înscris trei companii - GlobeCast din Franţa (partenerul tradiţional al TVR pentru furnizarea de servicii de satelit, care a folosit în acest sens sateliţii companiei franceze Eutelsat), Rartel S.A. şi compania Adisam din România (care, dacă ar fi câştigat licitaţia, ar fi urmat să folosească pentru transmisia pe satelit a programelor TVR sateliţii companiei SES Astra).

Pe de altă parte, contractul TVR cu GlobeCast/ Eutelsat pentru transmisia pe satelit a programelor Televiziunii Române a expirat în decembrie 2013. Totuşi, Eutelsat nu a întrerupt emisia TVR, ţinând cont de faptul că Televiziunea Română nu a avut un Consiliu de Administraţie (CA) în perioada 10 decembrie 2013 - 1 aprilie 2014, după cum au declarat la momentul respectiv surse pentru MEDIAFAX.

Ulterior, Consiliul de Administraţie al TVR, condus de Stelian Tănase, a aprobat încheierea unui act adiţional la contractul cu GlobeCast France.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
TVR,
SATELIT,
RARTEL S.A

Citeşte pe comedymall.ro

/actualitate/tvr-a-incheiat-un-contract-de-10-4-milioane-de-euro-pentru-emisia-pe-satelit-a-programelor-sale-13493711
13493711
comments powered by Disqus
Viaţă de corporatist { izolat la domiciliu } Viaţă de corporatist { izolat la domiciliu }

Într-un articol de copertă recent scriam despre viaţa angajaţilor în open space – observam cât de mici sunt spaţiile alocate angajaţilor în birourile din România, cât de greu este să ne adaptăm la obiceiurile colegilor şi cum, de multe ori, simţim nevoia să facem de acasă lucrurile importante pentru muncă. A trecut doar o lună de atunci, iar glumele „colegului de bancă'' au devenit amintiri, iar open space-ul pare să fi intrat la capitolul istorie. Ce înseamnă experimentul global al muncii de acasă şi care sunt posibilele urmări ale acestuia?

vezi continuarea
ZF.ro
Pandemia aduce schimbări gigant. Era mall-urilor a apus? Pandemia aduce schimbări gigant. Era mall-urilor a apus?
O nouă descoperire schimbă ce ştim despre coronavirus: cum se transmite de fapt virusul
Mediafax
Regula celor 6 secunde pentru a reduce riscul de infectare cu coronavirus Regula celor 6 secunde pentru a reduce riscul de infectare cu coronavirus
Top 10 ţări care îşi vor reveni cel mai rapid la finalul pandemiei de coronavirus, potrivit analiştilor
MonitorulApararii
Fostul premier social-democrat Zoran Milanović revine la conducerea Croaţiei. Ca preşedinte Fostul premier social-democrat Zoran Milanović revine la conducerea Croaţiei. Ca preşedinte
Ce se întâmplă la Moscova este de bine deopotrivă pentru Rusia şi Putin(?)
MonitorulPartidelor
Experimentul electoral a început. Ordonanța care răstoarnă logica alegerilor a intrat în linie dreaptă Experimentul electoral a început. Ordonanța care răstoarnă logica alegerilor a intrat în linie dreaptă
Apartamentul lui Ungureanu, oferit drept REFUGIU al medicilor în calea COVID-19. „Toţi să facă la fel”
MonitorulSiguranteiCetateanului
COMENTARIU Valeriu Suhan Hai, da-ma... incolo... COMENTARIU Valeriu Suhan Hai, da-ma... incolo...
Dr. Tudor Ciuhodaru atentioneaza ca virusul (Covid-19) rezista minim 30 de minute in aer dupa eliminarea sursei infectiei si peste cinci zile pe piele

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.