Canada a dezvăluit ţintele atacurilor sale în Irak împotriva grupării Stat Islamic

Autor: Luminiţa Bogdan Postat la 05 noiembrie 2014 40 afişări

Primele bombardamente ale avioanelor canadiene în Irak împotriva grupării Stat Islamic (SI) au distrus instalaţii de şantier şi un camion pe care combatanţii islamişti intenţionau să-l folosească pentru a inunda o regiune, a anunţat un oficial din cadrul armatei canadiene.

Avioanele F-18 canadiene au desfăşurat duminică primele raiduri în regiunea Fallujah, la vest de Bagdad, lansând bombe ghidate cu laser de 250 kilograme, a anunţat ministrul canadian al Apărării, Rob Nicholson.

Aceste bombe au vizat patru ţinte, a precizat generalul-locotenent Jonathan Vance, într-o conferinţă de presă la Ottawa.

Gruparea SI avea în vedere să folosească instalaţiile de şantier pentru a fisura un baraj pe Eufrat, astfel încât să provoace "inundaţii şi să forţeze populaţia să fugă din regiunea Anbar", a explicat el.

De asemenea, aceste daune ar fi putut să lipsi alţi locuitori de apă, potrivit oficialului militar.

Prin aceste inundaţii, gruparea SI ar fi urmărit să forţeze civilii şi militarii irakieni să părăsească zona folosind drumul unde au fost plasaţi explozibili, a adăugat oficialul canadian.

Avioanele de luptă canadiene s-au alăturat forţelor coaliţiei internaţionale conduse de Statele Unite la 30 octombrie şi au efectuat exerciţii de recunoaştere înainte de a lansa primele raiduri, la 2 noiembrie.

Potrivit generalului Vance, avioanele F-18 şi aparatele de asistenţă au efectuat până acum 27 de zboruri în total în Irak.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
CANADA,
JIHADIŞTI,
IRAK
/actualitate/canada-a-dezvaluit-tintele-atacurilor-sale-in-irak-impotriva-gruparii-stat-islamic-13493427
13493427
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.