Turoperatorul Cocktail Holidays, 15 milioane de euro cifră de afaceri în 2016

Autor: Georgiana Călin Postat la 19 ianuarie 2017 105 afişări

Turoperatorul Cocktail Holiday încheie anul 2016 cu o cifră de afaceri de 15 milioane de euro, în creştere cu 2%. Pentru 2017 estimează păstrarea trendului de creştere înregistat în ultimii ani, mizând pe consolidarea pe piaţa de călătorii.

Turoperatorul Cocktail Holidays, 15 milioane de euro cifră de afaceri în 2016

Compania a înregistrat anul trecut peste 21.000 de turişti, în creştere cu 5% faţă de 2015. Cei mai mulţi au preferat destinaţii ca Grecia, Spania, Portugalia, Croaţia, Muntenegru şi Turcia. Pachetul mediu cu avionul si toate taxele incluse pentru Grecia a fost anul trecut de 600 de  euro/persoană, pentru Portugalia de 800 de euro/persoană, pentru Spania de 700 de euro/persoană, iar pentru Turcia de 650 de euro/persoană.

Circuitele organizate de Cocktail Holidays în Portugalia, Israel, Scandinavia, Thailanda, Turcia, Maroc au crescut anul trecut cu 5%, pachetele sociale, fără limită de vârstă, au crescut cu 10%, în timp ce cererea pentru vacanţe exotice, pentru destinaţii precum Madeira, Zanzibar, Sri Lanka, Thailanda şi Maldive, la un tarif mediu de 1.760 de euro/persoană, a crescut cu 10%.

”A fost un an destul de bun pentru turism, în ciuda tututor previziunilor sumbre, după atacuri şi atentate, evenimente care ne-au pus în situaţia să oferim destinaţii noi, din vestul Europei, şi să ne folosim la maximum experienţa acumulată în 24 de ani de turism”, declară Dan Goicea, manager Cocktail Holidays.

Destinaţiile preferate de turişti pentru 2017 sunt Grecia (insulele Kos, Creta, Rodos, Santorini, Mykonos, Corfu, Zakynthos), Spania (Tenerife, Mallorca, Costa Brava, Costa del Sol, Costa Blanca), Portugalia (Algarve), Turcia (Antalya şi Bodrum) si Muntenegru, pentru care Cocktail Holidays a programat zboruri charter din Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi şi Timişoara, dar şi România, pentru care turoperatorul estimează o creştere mai mare a vânzărilor datorită acordării tichetelor de vacanţă cu valoare de 1.450 de lei pentru fiecare bugetar.

„Suntem încă în perioadă de Early Booking şi cele mai multe rezervări s-au făcut pentru Grecia, Spania si Portugalia în cazul destinaţiilor externe, românii fiind deja conştienţi de avantajele rezervării din timp. Însă pentru că tot mai mulţi dintre ei au două sau trei vacanţe pe an, anul acesta ne aşteptăm la o creştere a cererii pentru destinaţiile interne. Cocktail Holidays acceptă plata vacanţelor cu vouchere de vacanţă”, precizează Dan Goicea. 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.