Turnuri indiene la Bucuresti

Postat la 22 mai 2007 1 afişăre

Asmita Gardens, unul dintre cele mai mari proiecte rezidentiale incepute in Capitala, a contractat recent un credit de circa 35 de milioane de euro de la Alpha Bank pentru finantarea celei de-a doua faze a proiectului. Astfel, valoarea totala a finantarii prin credite bancare ajunge la 50 de milioane de euro.

Asmita Gardens, unul dintre cele mai mari proiecte rezidentiale incepute in Capitala, a contractat recent un credit de circa 35 de milioane de euro de la Alpha Bank pentru finantarea celei de-a doua faze a proiectului. Astfel, valoarea totala a finantarii prin credite bancare ajunge la 50 de milioane de euro.

 

In zona Vacaresti din Bucuresti, constructorul da zor sa pregateasca terenul pentru cea de-a doua faza a proiectului Asmita Gardens. "Vanzarile de apartamente din prima faza au mers foarte bine, motiv pentru care inceperea celei de-a doua faze a fost devansata", a declarat pentru BUSINESS Magazin Vlad Busila, partener in cadrul casei de investitii Capital Partners, care a securizat in doua etape finantari de 50 mil. euro prin credite bancare.

 

Per ansamblu, investitiile in cadrul acestui proiect rezidential urca la 110 milioane de euro, potrivit oficialilor. Diferenta de 60 mil. euro este asigurata din fondurile proprii ale celor doi parteneri – compania de constructii Asmita si European Convergence Development Company (ECDC), un fond de investitii administrat de compania britanica Charlemagne Capital. Fiecare dintre cei doi parteneri detine cate jumatate din proiect, participarea fondului de investitii datand de la finalul anului trecut, cand ECDC a preluat 50% din participatie, intr-o tranzactie estimata la circa 10 milioane de euro.

 

Si aceasta tranzactie a fost intermediata de Capital Partners, care a fost si consultantul Charlemagne Capital pentru alte achizitii efectuate pe piata locala.

 

Inceperea constructiei pentru a doua faza a proiectului Asmita Gardens, ce va livra 480 de apartamente (fata de 320 finalizate in prima faza) a fost devansata pentru ca vanzarile s-au realizat mult mai rapid decat se estimase initial. Astfel, au fost vandute peste 200 de apartamente (doua treimi) din prima faza, in conditiile in care in luna aprilie erau contractate doar 40%. Apartamentele cu suprafete cuprinse intre 67 si 220 mp vor avea preturi pornind de la 51.000 de euro si pana la 200.000 de euro. Suprafata totala construita a proiectului este de 143.000 mp, distribuiti in sapte blocuri in sistem parter plus 26 de nivele, dintre care pe doua etaje sunt doar parcari.

 

In cadrul proiectului a fost lansat si un showroom ce prezinta un etaj intreg, construit in marime naturala, cu materiale si finisajele ce sunt folosite si pentru constructia finala. Investitia in showroom, deschis spre finalul lunii trecute, s-a ridicat la 1 milion de euro.

 

In proiectul Asmita Gardens sunt implicati si Colliers International (agent imobiliar exclusiv), constructorul austriac Strabag, compania de arhitectura Westfourth Architecture si Gardiner & Theobald, ca project manager.

 

Planurile constructorului indian Asmita prevad pentru urmatorii cinci ani investitii de 300-450 mil. euro in trei complexuri rezidentiale in Bucuresti, cu blocuri turn de pana la 25 de etaje. Charlemagne Capital, care administreaza mai multe fonduri de investitii specializate in real estate, a devenit anul trecut proprietarul imobilelor de clasa A Millennium Business Center, PGV Tower (sediul Bancpost) si Construdava.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Turnuri indiene la Bucuresti
/actualitate/turnuri-indiene-la-bucuresti-1009197
1009197
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.